1989 poze   122021 vizite

Retete de tot felul

Bunatati de la bunica... :)
Facute de mine... :)
ZACUSCA DE CIUPERCI
ZACUSCA DE CIUPERCI
ZACUSCA DE CIUPERCI
ZACUSCA DE CIUPERCI
ZACUSCA DE VINETE SI MERE
ZACUSCA DE VINETE SI MERE
ZACUSCA DE VINETE SI MERE
ZACUSCA DE VINETE SI MERE
sunt delicioase...
sunt delicioase...
GEM DE FRUCTE asortate
GEM DE FRUCTE asortate
GEM DE FRUCTE asortate
GEM DE FRUCTE asortate
cozonaci pentru Mara si nu numai...
cozonaci pentru Mara si nu numai...
inainte de coacere
inainte de coacere
si copti...
si copti...
cozonaci pentru Mara si nu numai...
cozonaci pentru Mara si nu numai...

Comentarii album • 137
Nume:



Sunt afișate ultimele comentarii. Vezi toate
lako 23 iunie 2013  
In ciuda interdictiilor , dar zacusca aia tot as gusta-o .
Răspunde Raportează
claudianic 27 iunie 2013  
Te invit,mai am ceva prin camara!
Răspunde Raportează
Lizica 3 iunie 2013  
Arata f bine ,felicitari !
Răspunde Raportează
claudianic 27 iunie 2013  
Multumesc,Lizica!
Răspunde Raportează
roxanika 13 martie 2013  
Delicioase si cozonacul si zacusca ,multe felicitari!!!
Răspunde Raportează
carmencitavio 8 noiembrie 2012  
Ce bine arata zacusca de ciuperci!Felicitari!....felicitari si pentru celelalte bunataturi postate in album,sunt delicioase!
Răspunde Raportează
claudianic 9 noiembrie 2012  
Multumesc frumos ,Carmen!
Răspunde Raportează
andruta 7 noiembrie 2012  
Musai sa fac si eu, dar... la tara !
Bucurestiul .. "ma strange"...
Răspunde Raportează
claudianic 9 noiembrie 2012  
Ce bine ca ai tara...!
Răspunde Raportează
norela 5 noiembrie 2012  
buna,buna....!!!!!
Răspunde Raportează
claudianic 6 noiembrie 2012  
chiar asa...iamy...
Răspunde Raportează
lalea 5 noiembrie 2012  
F gustoasa, zacusca cu ciuperci!
Răspunde Raportează
claudianic 6 noiembrie 2012  
Mie imi place foarte mult,in ciuda faptului ca nu-mi plac ciupercile...
Răspunde Raportează
lalea 6 noiembrie 2012  
Mie-mi plac nespus de mult,mai ales:hribii,oitele si craitele!
Răspunde Raportează
claudianic 6 noiembrie 2012  
Ma pocnisi cu uluca-n cap...eu cunosc doar cuvantul ciuperci...
Răspunde Raportează
lalea 6 noiembrie 2012  
Cand am timp mai mult,am sa-ti fac trimiteri intr-un album mai vechi de-al meu,sa vezi cum arata aceste bunatati,plus altele!
Pupici!
Răspunde Raportează
claudianic 6 noiembrie 2012  
abia astept...te pup si eu!
Răspunde Raportează
camelia60 9 august 2012  
nu ne divulgi si noua reteta de zacusca de vinete si mere ?in zona mea nu am vazut asa ceva.
Răspunde Raportează
claudianic 6 noiembrie 2012  
este reteta scrisa...
Răspunde Raportează
Lizica 2 august 2012  
Arata bine ,felicitari !
Răspunde Raportează
claudianic 6 noiembrie 2012  
multumesc,Lizica!
Răspunde Raportează
mikiela 11 martie 2012  
bunn
felicitari
Răspunde Raportează
claudianic 6 noiembrie 2012  
multumesc!
Răspunde Raportează
lalea 6 februarie 2012  
Ce-i cu noi? Nu se mai termina dulciurile din casa noastra!
Răspunde Raportează
claudianic 6 februarie 2012  
am ajuns la o concluzie ,viata-i scurta si cruda ,dar sa nu fie si amara...
grase si frumoase...
Răspunde Raportează
lalea 6 februarie 2012  
Ai perfecta dreptate!
Răspunde Raportează
claudianic 6 februarie 2012  
:))))))))))
Răspunde Raportează
Meddy 6 februarie 2012  
bun bun!
Răspunde Raportează
claudianic 6 februarie 2012  
bunut rau...
Răspunde Raportează
ANDAMANUELA 5 februarie 2012  
super bun,pe vreama asta tot sa stai in bucatarie.
Răspunde Raportează
claudianic 5 februarie 2012  
pe vremea asta sa tot mananci la cozonaci... =))
Răspunde Raportează
norela 5 februarie 2012  
super,iar ai fost harnicuta,tre' sa o fac si eu neaparat...dupa ce-mi voi cumpara un alt aragaz..asta nu coace..
Raman ,doar cu uitatul..
Răspunde Raportează
claudianic 5 februarie 2012  
trebuia sa vb cu fetele si sa-ti fi luat de ziua ta un aragaz... =))
Răspunde Raportează
Meme 5 februarie 2012  
O BUNATATE DE COZONAC!!!!!!!!
Răspunde Raportează
claudianic 5 februarie 2012  
Lu' Emi i-a placut foarte mult si i-am indeplinit dorinta...
Răspunde Raportează
andruta 24 ianuarie 2012  
De ce ma chinuiti ??? Mi-ai facut o pofta de clatite, cum nu-ti imaginezi...
Răspunde Raportează
claudianic 5 februarie 2012  
te poftesc la o portie de clatite...
Răspunde Raportează
andruta 5 februarie 2012  
Acu'... lasa clatitele ... Vin la cozonac !!
Răspunde Raportează
claudianic 5 februarie 2012  
si mai bine ca facem altul... :))
Răspunde Raportează
lalea 24 ianuarie 2012  
Super bune clatitele!
Răspunde Raportează
claudianic 5 februarie 2012  
Au fost delicioase ...si mai vreau!!!
Răspunde Raportează
Meme 23 ianuarie 2012  
Eu am mancat o felie(hai ca am mancat mai multe:))de tort,nu mai poftesc la clatite,cu toate ca arata super,super!!!!
Răspunde Raportează
claudianic 5 februarie 2012  
IMM,au fost minunate ,il pun sa faca si astazi...
Răspunde Raportează
norela 22 ianuarie 2012  
...bun,bun..Emil[inex]..este foarte bine''educat''..si programat la ..FIX!
sa-ti traiasca!
Răspunde Raportează
claudianic 22 ianuarie 2012  
il iubesc nespus ca la cat de rau mi-a fost ieri el a mesterit prin casa...
Răspunde Raportează
Meddy 22 ianuarie 2012  
yammy!
Răspunde Raportează
claudianic 22 ianuarie 2012  
au fost foarte bune...
Răspunde Raportează
andruta 15 ianuarie 2012  
Tu l-ai taiat in 8... esti mai smechera....
Eu nu stiu ce gust are... RECE.
La mine n-a apucat sa se raceasca...
Răspunde Raportează
claudianic 16 ianuarie 2012  
L-am taiat in 8 pentru ca forma de tort are 24 cm diametru si-ar fi ramas mult spatiu intre ele daca-l taiam in mai putine portii.
mie mi s-a parut mai bun decat cald,iar celorlalti nu le-am cerut parerea...dar se lingeau pe deste :))
Răspunde Raportează
andruta 17 ianuarie 2012  
Deci se cere un BIS...
Răspunde Raportează
claudianic 17 ianuarie 2012  
Mi s-a cerut deja ,de duminica seara... :))
Răspunde Raportează
lalea 15 ianuarie 2012  
Super bine arata!De gust,te credem!
Răspunde Raportează
claudianic 15 ianuarie 2012  
Multumesc ,Laleaua mea de "iarna"!N-ai incotro ,trbuie sa ma crezi... :))
Răspunde Raportează
Meme 15 ianuarie 2012  
Arata bine!!!!
Răspunde Raportează
claudianic 15 ianuarie 2012  
ASA este ! Ma gandeam ca daca se raceste n-o sa mai fie asa bun ,dar este chiar mai bun!...
Răspunde Raportează
Meddy 15 ianuarie 2012  
GATA AM COPIAT RETETA O FAC SI EU!NU E VB K MA OMOR CU MANCATUL DAR IMI PLACE MULT SA FAC DULCIURI S.A !
Răspunde Raportează
claudianic 15 ianuarie 2012  
mie imi place sa mai si GUST!!!
Răspunde Raportează
Meddy 15 ianuarie 2012  
EU NU PREA!DACA MANANCA CEILALTI INSEAMNA K E BUN!BINE DAR MA SI DUC SA II INTERVIEVEZ PE TOTI DUPA!:))))
Răspunde Raportează
claudianic 15 ianuarie 2012  
:))
Răspunde Raportează
Meme 15 ianuarie 2012  
AOLEU,MOR!!!!!!!!!!!!!!!!!
Sa ma salveze cineva!!!
Ai facut un korntzanit!!!!!
Ce bine arata!!
Răspunde Raportează
claudianic 15 ianuarie 2012  
Multumesc frumos!
Nu muri ca iar mi-am pierdut trusa de prim-ajutoe si-mi rupe fii'ta Lia carca! si tare-mi e ca si Anruta... :)))))))
Mai bine vin' sa-ti dau,sa-ti treaca de pofta! :))))))))))))
Răspunde Raportează
Meme 15 ianuarie 2012  
Mai bine faci altceva!
Un album special cu Krontzanitul,sa-l vada lumea mai bine.
Si la descriere,scrii si toate ingredientele,cu gramaj.
Si pui pozele de aici,pas cu pas!!
Răspunde Raportează
claudianic 15 ianuarie 2012  
Reteta pas cu pas este scrisa mai jos!
Vrei sa le dau mura-n gura...
AM RUGAT SI EU PE CINEVA DE PE SUNPH SA-MI DEA SI MIE O RETETA DE TORT PENTRU ZIUA MAREI SI MI-A DAT-O PE LA BOT...
Răspunde Raportează
andruta 15 ianuarie 2012  
AM UN ALBUM : "0025 TORT CU FRUCTE DE SEZON". TI-L RECOMAND.
EU AM NUMAI RETETE RAPIDE, IEFTINE SI BUNE.
(si mi-au murit laudatorii,,, dar asta-i alta poveste !!)
Răspunde Raportează
claudianic 16 ianuarie 2012  
:)))))))))))))))) multumesc :))))))))))))))))))))
Răspunde Raportează
Meddy 15 ianuarie 2012  
CE RETETA AI CERUT?
Răspunde Raportează
claudianic 15 ianuarie 2012  
Nu mai stiu si nici nu mai conteaza,dar mi-a parut rau pentru ca "doamna" respectiva este o mare patisereasa si cred c-as fi meritat macar un raspuns:Nu vreau, sau Nu pot,sau Nu stiu...
Asta nu inseamna ca nu i-am facut tort fetii ,ba chiar doua sa ne "simtem" bine!!!
Răspunde Raportează
Meddy 15 ianuarie 2012  
SE MAI INTAMPLA!EU VREAU SA II FAC TORT PRINTESA BRIANEI IAR ASEARA NEAVAND DE LUCRU INTRU PE YOUTUBE SI CE SA VEZI................TORT CASTEL ,PRINTESA, ZANA ETC EXPLICA DETALIAT CUM SE FACE !IAR EU MA GANDEAM K VA FII MAI DIFICIL!
Răspunde Raportează
claudianic 15 ianuarie 2012  
Noroc c-am depasit faza asta!
Răspunde Raportează
Meme 15 ianuarie 2012  
Se pastreaza mai bine intr-un album separat!!
Răspunde Raportează
claudianic 15 ianuarie 2012  
la asta nu m-am gandit...
trebuie sa lucrez putin la asta!
Răspunde Raportează
Meme 15 ianuarie 2012  
Da,ca iti sare mai repede in ochi:)
Răspunde Raportează
claudianic 15 ianuarie 2012  
Sare-n ochi :-O...este cam naspa :)) ,mi s-a-ntamplat si mie
Răspunde Raportează
norela 14 ianuarie 2012  
arata tare bine,aroma a ajuns la mine
mi s-a facut o gaura-n stomac..de pofta!..
sa le pui ..la vrdere dupa ce le mananci..nu asa calde,ma frige aburul..si nu ajung la ele...
Răspunde Raportează
claudianic 14 ianuarie 2012  
Ii multumesc Andrutei pentru reteta.
pot sa va spun ca nu este greu de facut si este foarte rafinat la gust!
Răspunde Raportează
norela 14 ianuarie 2012  
da,multumesc ca ai scris reteta..nu-mi coace deloc cuptorul aragazului..asa ca raman cu uitatul!
Răspunde Raportează
claudianic 14 ianuarie 2012  
Imi pare rau!!!
Răspunde Raportează
Tamara 14 ianuarie 2012  
Vui de mine ce bine arata!:)) de gust nu mai vorbesc...
Cu prima ocazie cand o sa ma invrednicesc, voi incerca reteta.
Pofta buna si multumim pentru retete!
Răspunde Raportează
claudianic 14 ianuarie 2012  
MULTUMESC FRUMOS SI SPOR LA COOCARIT!!!
Răspunde Raportează
claudianic 14 ianuarie 2012  
COZONAC ROSENKRANZ

INGREDIENTE
- 400 g de faina
- 2 oua intregi
- arome (zahar vanilat, coaja de lamaie si portocala, esenta de rom)
- un praf de sare
- un pahar mic cu lapte cca.110 ml
- 25 g de drojdie
- 3 linguri de zahar pentru lapte
- 130 g de unt
- 6 linguri de zahar pentru unt
- 10 - 12 linguri de zahar pentru caramel
- nuca tocata, dupa preferinta
PREPARARE
Se caramelizeaza cele 10 - 12 linguri de zahar,
cu care se tapeteaza fundul si peretii unei cratite.
Intr-un castron se cerne faina, se pun ouale, sarea si aromele.
Separat, drojdia se dizolva in laptele usor caldut
si indulcit cu cele 3 linguri de zahar.
Apoi fara sa se lase sa dospeasca, se toarna incet, cate putin
peste faina cu oua si arome amestecate in prealabil.
Se framanta putin, cca 10 -15 minute,
pe blatul de lucru, usor infainat.
Se intinde o foaie, cat mai dreptunghiulara, de cca. 1 cm grosime
Si se unge cu untul amestecat cu cele 6 linguri de zahar
Se presara nuca din belsug si se preseaza usor cu palma,
pentru a adera la stratul de unt.
Se ruleaza.Se taie in 6- 7 bucati si se pun in picioare in cratita tapetata cu zahar caramel.
Se lasa spatii ceva mai mari intre aceste rulouri,
pentru ca isi vor mari dimensiunile la crescut timp de 1 ora.
Eu am folosit o cratita ceva mai mica decat ar fi trebuit,
altfel, rulourile ar fi crescut ceva mai mult.
Va recomand o cratita de 24 de cm diametru.
Rulourile nu se ung cu nimic inainte de a fi bagate in cuptor,
deoarece fata de prezentare va fi cea de jos, cu caramel.
Se coace timp de 35 -40 de minute
la 180 de grade Celsius.
REGULA DE BAZA
Imediat ce este scos din cuptor,
cozonacul se rastoarna, asa fierbinte, pe un platou,
altfel, daca este lasat sa se raceasca, zaharul caramelizat se va intari,
facand imposibila scoaterea lui din cratita.
Răspunde Raportează
norela 14 ianuarie 2012  
super bunatati..si eu vreau!
Răspunde Raportează
lalea 14 ianuarie 2012  
Toata ziua,gatim,invartim si sucim!
De ceva timp,mi-am luat un ajutor!Un super Moulinex!
Răspunde Raportează
claudianic 14 ianuarie 2012  
Asa este ,de aceea eu mi-am luat un super-ajutor EMIL[INEX]!!! :)))))))
Răspunde Raportează
norela 14 ianuarie 2012  
buuuuuuuuuun ajutor...sa-ti traiasca robotelul!
Răspunde Raportează
claudianic 14 ianuarie 2012  
Multumesc frumos!
Il pup toata ziua de drag ce-mi este de el!!! :))
Răspunde Raportează
norela 14 ianuarie 2012  
pai,normal..doar e al tau!!!!!!
...si cu atata ajutor,MERITA!
Răspunde Raportează
claudianic 14 ianuarie 2012  
Merita foarte mult!>:D<
Răspunde Raportează
andruta 12 ianuarie 2012  
Parca-s niste purcelusi... asa grasani...
Răspunde Raportează
claudianic 12 ianuarie 2012  
Sa-i fi vazut pe primi cozonaci facuti de mine,turtele de pe vremea bunici erau crescute pe langa cozonacii mei.Dar cu rabdare si perseverenta au iesit si "purcelusii"...:))
Răspunde Raportează
andruta 13 ianuarie 2012  
Incearca si Rosenkrantz...
Răspunde Raportează
claudianic 13 ianuarie 2012  
Sigur . Mi-am propus sa incerc maine,sper sa si reusesc...
Răspunde Raportează
lalea 9 ianuarie 2012  
Super cozonaci!!!
Răspunde Raportează
claudianic 12 ianuarie 2012  
multumesc frumos,Laleaua mea de "iarna"!
Răspunde Raportează
Meme 9 ianuarie 2012  
Sunt grozavi!
Dar nu este de mine aici,fug cat mai pot:)))
Răspunde Raportează
claudianic 9 ianuarie 2012  
te dai mare ca esti iute de picioare!!! :D
Răspunde Raportează
Meme 10 ianuarie 2012  
Sa vedem cat ma tin picioarele:))))
Răspunde Raportează
Meddy 8 ianuarie 2012  
hai k te superpricepi!
Răspunde Raportează
claudianic 8 ianuarie 2012  
multumesc frumos!!!>:D<
Răspunde Raportează
Meddy 8 ianuarie 2012  
ia sa imi dai reteta pe mp k am sa incerc si eu!pupici!
Răspunde Raportează
norela 8 ianuarie 2012  
alti cozonaci?
imi vine un miros..de nu mai pot!
Răspunde Raportează
claudianic 8 ianuarie 2012  
da,da ,sunt alti cozonaci terminati. :))
Răspunde Raportează
andruta 2 ianuarie 2012  
Pana si cozonacii au o culoare aramie..
Răspunde Raportează
claudianic 8 ianuarie 2012  
intr-adevar s-au copt foarte frumos! >:D<
Răspunde Raportează
norela 29 decembrie 2011  
ooow,ce bine arata...
Sunt ''disperata''dupa cozonaci,atunci cand sunt calzi...
Răspunde Raportează
claudianic 29 decembrie 2011  
imi pare rau ca nu-ti pot da si tie... :(
Răspunde Raportează
Meddy 29 decembrie 2011  
arata super cozonaci!
Răspunde Raportează
claudianic 29 decembrie 2011  
multumesc frumos,sper sa fie si buni!!! :x
Răspunde Raportează
Meddy 29 decembrie 2011  
nu are cum sa nu fie gustos !
Răspunde Raportează
claudianic 29 decembrie 2011  
foarte gustosi au iesit cozonaceii mei si foarte pufosi.
o sa pun maine poze si cu felii din ei. :-*
Răspunde Raportează
doridory 13 decembrie 2011  
Zacuscà cu vinete si mere,e buna?
Răspunde Raportează
claudianic 13 decembrie 2011  
este deosebita,copilei mele ii place foarte mult...
Răspunde Raportează
norela 24 octombrie 2011  
pai sa dai si tu niste retete...gustam doar privind?
Răspunde Raportează
claudianic 24 octombrie 2011  
apropo de privire...
imagineaza-ti cel mai fin si mai rafinat gust de gem,pe mine asta m-a fascinat...
Răspunde Raportează
norela 24 octombrie 2011  
Sorry...le-ai dat dar ...abia acum am dat cu ochiul...!
Răspunde Raportează
claudianic 24 octombrie 2011  
esti super-tare!...
Răspunde Raportează
corinel 10 octombrie 2011  
Foarte bine arata! Sunt sigura ca si gustul e pe masura:) Multumi de retete.
Răspunde Raportează
claudianic 11 octombrie 2011  
cu multa placere! :)
Răspunde Raportează
andruta 10 octombrie 2011  
Niste minunatii.... Tot in culorile toamnei!!!..
Răspunde Raportează
claudianic 10 octombrie 2011  
Cata dreptate ai...
Răspunde Raportează
claudianic 10 octombrie 2011  
GEM DE FRUCTE: 1kg mere (dulci si parfumate),-1kg pere,-4 gutui mari ,-2kg prune,-o cana de nuca ,-1kg zahar ,-5-6 batoane de scortisoara,-10 cuisoare,-o jumatate de lingurita de nucusoara,-1 lamaie

Se taie fructele in cuburi de 2-3 cm, se rup prunele in doua si se pun intr-o cratita alternand fructele cu zaharul.Cojile si cotoarele fructelor se pun la fiert 10 minute cu 150 ml de apa ,iar sucul rezultat se toarna peste fructe.Puneti cratita pe foc mic si amestecati din cand in cand ca sa nu se lipeasca.Cand incep sa fiarba puneti mirodeniile si lamaia decojita si taiata in cuburi.Gemul este gata cand siropul este bine legat.
Răspunde Raportează
Meme 10 octombrie 2011  
Interesanta reteta de vinete cu mere!!!!!!!!!
Răspunde Raportează
claudianic 10 octombrie 2011  
este foarte gustoasa si mai aromata decat zacusca clasica...
Răspunde Raportează
claudianic 9 octombrie 2011  
ZACUSCA DE VINETE CU MERE :3 KG vinete(coapte), -1,5 kg ceapa ,-1 kg mere,-1kg morcov,-1kg telina,-1kg ardei gras copt,-1kg ardei capia copt ,-1kg gogosar copt,-3kg rosii facute suc sau 800g bulion,-1l ulei ,sare,piper,foi de dafin

Se caleste ceapa,dupa ce este bine fiarta se adauga ardeii si gogosarii dati prin masina de tocat.Morcovul si telina date prin masina de tocat se pun la calit (300 ml ulei) intr-o alta cratita pana se inmoaie bine ,apoi se adauga si merele tocate si se fierb impreuna pana scad si sunt si fierte bine, apoi se amesteca cu ceapa si ardeii.Se adauga si vinetele,sare dupa gust ,piperul boabe si piperul macinat,si foile de dafin ,sucul de rosii.Dupa ce amestecati bine zacusca o bagati la cuptor si este fiarta cand se ridica uleiul deasupra.
Răspunde Raportează
lalea 9 octombrie 2011  
Ce fel de mere?Dulci sau acrisoare?
Răspunde Raportează
claudianic 9 octombrie 2011  
DULCI SI MAI AROMATE...
Răspunde Raportează
lalea 9 octombrie 2011  
Am inteles!Multumesc!
Răspunde Raportează
lalea 9 octombrie 2011  
Super gustoase!
Răspunde Raportează
claudianic 9 octombrie 2011  
sunt minunate!...
Răspunde Raportează
claudianic 9 octombrie 2011  
ZACUSCA DE CIUPERCI:. Reteta e asta:-3 kg ciuperci(oparite in apa cu sare), -3 kg gogosari(copti), -3 kg ardei(copti), -2 kg ceapa (taiata si calita), -1 kg de morcov(fiert), - 1 borcan bulion(400g)sau 2,5 kg suc proaspat de rosii, - 1L ulei, sare,piper ,foi de dafin

Prima data se caleste ceapa, apoi dupa ce e bine fiarta se adauga restul ingredientelor(date prin masina de tocat) si se amesteca din cand in cand sa nu se prinda. Zacusca e fiarta cand se ridica uleiul deasupra.
Răspunde Raportează
Trimite mesaj Înapoi Nu poți trimite un mesaj fără conținut! Nu este permisă folosirea de cod HTML in mesaje. Mesajul nu a fost trimis din motive de securitate. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.ro Mesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.ro Mesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Ati trimis prea multe mesaje in ultimul timp. A apărut o eroare în timpul trimiterii mesajului. Vă rog încercați din nou. Mesajul a fost trimis.